Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Θέλεις να γίνεις η νονά μου;

Το να είσαι νονός νονά είναι ίσως απο τα πιο σπουδαία πράγματα στη ζωή μας. Το πόσο το αναγνωρίζουμε αυτό εγώ, εσύ και ο άλλος είναι ένα διαφορετικό κομμάτι. 

Συνηθίζεται κάποιοι να βαφτίζουν τα παιδιά φίλων, αδελφών, ξαδέλφων με βάση όμως τι; Το πόσο γουστάρει τελικά ο ένας τον άλλον; Χμ.. το πόσο αντέχει το πορτοφόλι του ενός και του άλλου; Ξανά χμ...

Καλώς κακώς το παιδί επιλέγεται απο τον νονό ή οι γονείς του επιλέγουν αυτοί τον νονό/α. Ο μόνος που δεν επιλέγει είναι το ίδιο το παιδί. Κι όμως αυτή η απόφαση επηρεάζει άμεσα μόνο τη δική του ζωή. Γιατί; Επειδή αν οι παράγοντες που οδήγησαν κάποιον να γίνει νονός/α δεν ήταν ουσιαστικοί, τότε δυστυχώς αυτή η σχέση παύει να υπάρχει απο πολύ νωρίς. Και έτσι έχουμε ένα παιδί χωρίς νονό. Το ποιος φταίει κάθε φορά είναι ένα κομμάτι που το κάθε παιδάκι αδυνατεί να κατανοήσει. Και βεβαίως ο ρόλος των γονιών είναι καθοριστικός, γιατί επηρεάζει και την μελλοντική σχέση του παιδιού με τον νονό/α του.

Ξέρω ανάμεσα μας υπάρχουν νονοί που χάθηκαν με τα βαφτιστήρια τους για τον οποιοδήποτε λόγο. Τσακωμός, ασυνεννοησία, συμφέροντα. Δεν έχει σημασία. Καμία. Γιατί εμείς είμαστε ενήλικες και μπορούμε να λάβουμε τα μέτρα μας. Εκείνο όμως το μικρό πλάσμα που δεν έχει ιδέα τι γίνεται χρειάζεται κάποιον να τον νιώθει οτι τον νοιάζεται...

Οι καρακάξες λοιπόν εντόπισαν μιαν ομάδα που έχει φροντίσει για αυτά τα παιδάκια και επικροτεί την πρωτοβουλία τους! Φτιάχτηκε που λέτε ένα γκρουπ η "Ιντερνική νονά" με μόνο σκοπό να σκορπίζει χαμόγελα αγάπης σε αυτά τα παιδάκια... Αν και εσείς μπορείτε να προσφέρετε αγάπη τότε μπορείτε να μπείτε στην ομάδα τους και να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια