Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ρε πας καλά;



Η χώρα πάει κατά ξέρετε που, τα βλέπετε… Στραβοί δεν είμαστε  - χαζοί όποτε βολεύει μπορεί, αλλά στραβοί ποτέ των ποτών!Αρεσκόμαστε να ρίχνουμε το φταίξιμο στον έναν και στον άλλο ενώ εμείς, ναι για σένα και για μένα μιλάω, νίπτουμε τας χείρας μας. Εμ βέβαια. Αν δεν υπήρχαμε και εμείς οι Πόντιοι Πιλάτοι πως θα σταυρωνόταν ο Χριστός; Είμαστε απαραίτητοι…απαραίτητοι… Κι αφού τόσα χρόνια πετάμε αβέρτα βρισιές, ντομάτες και ότι άλλο πιάνει το χέρι μας και το στόμα μας σε κυβερνήσεις που ανεβοκατεβαίνουν (χωρίς να μας προβληματίζει ιδιαίτερα) φτάνει η στιγμή να έρθει κάποιος να σου ζητήσει τα ρέστα. Εσένα ντε! Εσένα που έχεις σούρτα φέρτα με δημόσιες υπηρεσίες. 
Θες ΙΚΑ, θες εφορία, θες υπουργεία, θες ένα απλό πανεπιστήμιο;

-          Λείπουν τα χαρτιά σας κυρία μου!
-          Μα πως αφού τα έστειλα και σας πήρα και τηλέφωνο και το επιβεβαιώσατε!
-          Εμάς; Πότε; με ποιον μιλήσατε; Όνομα κυρία μου, όνομα έχετε;;;;


Έχεις; Δεν έχεις! Πήρες ένα τηλέφωνο μίλησες με τον κύριο τάδε που τώρα δεν θυμάσαι, σου είπε τα παραλάβαμε και έκατσες αναπαυτικά στα αυγά σου! Καλά να πάθεις! Ζεις στην Ελλάδα! Ελλάντα του σήμερα. Του χάους! Ακούς και εσύ που και που ότι θα απολύσουν δημοσίους υπαλλήλους, τους λυπάσαι και έχεις και την παραίσθηση ότι οι εναπομείναντες εντός του δημοσίου δουλεύουν κιόλας! Ρε πας καλα; Τόσα χρόνια «παιδεύεται» το κράτος σου, πτωχεύει δεν πτωχεύει, αλλάζει δεν αλλάζει, απολύει κόσμο δεν απολύει… τι δεν έχεις καταλάβει; Θες να μου περνάς και για ξύπνιο!

Όπως ήμασταν μείναμε. Στάσιμοι…

Στάσιμοι σε μια χώρα που θέλει να πείσει τους εκτός ότι προσπαθεί! Χα! Όταν προσπαθείς δεν  μένεις στάσιμος. Αλλάζεις. Αλλάζεις συνήθως προς το καλύτερο. Και εμείς; Εμείς καθόμαστε και ρίχνουμε ευθύνες δεξιά και αριστερά για να μην αλλάξουμε ποτέ. Γιατί άλλωστε σου ζήτησαν όνομα; Για να δουν με ποιον μίλησες και να τα ρίξουν όλα σε αυτόν. Αυτόν που θα έχει όνομα και επίθετο. Φτάνει να αποποιηθούν οι ίδιοι την ευθύνη. Όπως κάνεις και εσύ.. 

Και εσύ…

Και εσύ…

Γιατί σε μια χώρα που αναλαμβάνει ο καθένας τη δική του ευθύνη τα πράγματα λειτουργούν, απλά!


Υπ. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις το οτιδήποτε  ΓΡΑΨΤΟ! Τα γραπτά μένουν έστω σε σένα, τα προφορικά πετούν προς τον αέρα. Και ο αέρας μολύνεται… και ύστερα σου λένε μας ψεκάζουν… μόνοι μας ψεκαζόμαστε ρεεεεεε….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια